Afvallen met brandnetelthee

Wist je dat brandnetelthee een goed hulpmiddel is om overtollig gewicht kwijt te raken? Afvallen met brandnetelthee is zeker mogelijk. Hoe zit dit precies? Hoe kun je brandnetelthee gebruiken om gewicht kwijt te raken? Waar moet je op letten?

Informatie over brandnetelthee

Brandnetelthee is een kruidenthee, waar geen echte theeblaadjes in zitten en die dus ook vrij is van cafeïne. De thee wordt gemaakt van brandnetelbladeren en heeft een lichte kleur. De thee kan zelf worden gemaakt, maar je kunt het ook kopen van verschillende merken. Bijvoorbeeld Zonnatura of Piramide.

Afvallen met brandnetelthee

Veel mensen zeggen dat je door regelmatig brandnetelthee te drinken kunt afvallen. Hoe zit dit nou eigenlijk? Wetenschappelijk is het nooit bewezen dat je tientallen kilo’s hiermee kan afvallen,  maar het is wel meermaals aangetoond dat brandnetelthee meerdere positieve eigenschappen hebben die te maken hebben met je gewicht. Door brandnetelthee te drinken kun je de vetverbranding stimuleren. Ook heeft het een goed effect op je spijsvertering. En als laatste is het goed voor je metabolisme. Hierdoor heeft het dus zeker een positief effect op mensen die graag willen afvallen.

Vochtafdrijvend

Brandnetelthee staat er daarnaast om bekend dat het vochtafdrijvend werkt. Mensen die veel vocht vasthouden kunnen dit zeker merken. Wanneer je vocht vasthoudt, zie je dit bijvoorbeeld aan je enkels, handen of voeten. Dit extra vocht is vervelend, maar zorgt ook voor een hoop extra gewicht in je lichaam. Het is al meermaals onderzocht dat mensen die dagelijks brandnetelthee drinken minder vocht vasthouden. Hierdoor kun je dus ook meteen afvallen en oog je al snel een heel stuk slanker. Mensen die veel vocht vasthouden ogen namelijk nogal opgeblazen.

Andere positieve eigenschappen

Brandnetelthee kent nog veel meer positieve eigenschappen. Zo kun je het bijvoorbeeld ook prima gebruiken wanneer je huidproblemen hebt. Acne en eczeem kunnen namelijk worden verminderd wanneer je regelmatig brandnetelthee drinkt. Ook kun je nierstenen en hartfalen voorkomen met deze drank.

Hoe vaak moet je de thee drinken?

Brandnetelthee kan zo vaak worden gedronken als je maar wilt. Mensen die één kopje per dag drinken zien vaak al verschil in hun gewicht. Brandnetelthee kan dan dus al helpen met afvallen, maar drie of vier koppen op een dag zal ook geen enkel probleem zijn. Drink nooit té veel, want dan is het mogelijk dat je nog steeds vocht blijft vasthouden. Houd het op ongeveer 2 liter vocht per dag. Veel mensen drinken de brandnetelthee in de ochtend, bij hun ontbijt. Het drinken van de thee op een lege maag kan een positief effect hebben. Ook kun je er eventueel voor kiezen om nog andere kruiden toe te voegen. Bijvoorbeeld gember of munt. Wat ook erg lekker kan zijn is een beetje citroensap door je thee heen doen. Ook citroensap staat erom bekend dat je er goed mee kunt afvallen.

Kopen of zelf maken?

Als je wilt afvallen met brandnetelthee, maakt het weinig uit of je deze zelf koopt of zelf maakt. Het is maar net wat je zelf wilt. Sommige mensen vinden het prettiger om de brandnetelthee zelf te maken, omdat ze dan precies weten wat erin zit. Maar de meeste brandnetelthee die je in de winkel koopt is ook prima. Let er vooral op dat deze biologisch is, want dan zit er de minste troep in.

Is het een wondermiddel voor het afvallen?

Brandnetelthee is een drankje dat je kan helpen met het afvallen, maar het is niet zo dat je meteen tientallen kilo’s kwijtraakt puur door het drinken ervan. Je moet de brandnetelthee daarom vooral als hulpmiddel zien voor het afslanken. Wanneer je gezond eet en veel beweegt en daarnaast ook regelmatig brandnetelthee drinkt, dan kan het zeker net dat beetje extra geven om sneller en gemakkelijker af te vallen.