Brandnetel detox

Detox is onze moderne maatschappij ongekend populair. Vaak is het ook broodnodig om het lichaam met enige regelmaat te ontgiften. Met een detoxkuur is dat namelijk precies wat je doet; je probeert je lichaam te ontdoen van gifstoffen en afvalstoffen. Dat kan natuurlijk op talloze manieren en met vele verschillende middeltjes. Vaak zijn de oudste en meest beproefde methodes echter de beste. De brandnetel bijvoorbeeld wordt al duizenden jaren lang gebruik om het lichaam te reinigen. En vandaag de dag kun je met brandnetelthee nog steeds effectief een detoxkuur doorlopen!

Detox topper

De brandnetel bevat talloze verschillende vitaminen en mineralen. Het is dus over het algemeen al goed om thee van de brandnetel te drinken. Daarnaast bevat het kruid echter ook stoffen die helpen om je lichaam te ontgiften. Sterker nog: elke zichzelf respecterende expert zal zeggen dat de brandnetel absoluut tot de toppers van de Detox behoren. Het heeft vele positieve effecten op je lichaam. Zo drijft brandnetelthee niersteen en niergruis af en dankzij de detoxerende werking kunnen lever en gal problemen verholpen worden. Ook wordt de maag door brandnetels gezuiverd. Tot slot zijn brandnetels perfect om je bloed te zuiveren en te ontgiften.

Detoxkuur

Je kunt de kruidenthee van brandnetels in principe onbeperkt drinken. Wanneer je het als detoxkuur wilt doen, zijn er echter wel wat richtlijnen die je moet weten. Het is aan te raden om elke dag minimaal drie koppen brandnetelthee te drinken. Dat dien je ook minimaal tien dagen vol te houden om een goede en effectieve werking te krijgen. Natuurlijk kun je er altijd voor kiezen om meer dan drie koppen brandnetelthee per dag te drinken of om de kuur langer dan tien dagen vol te houden. Je kunt echter ook te veel of te lang deze kuur doen. Ondanks de vele gezondheidsvoordelen van brandnetels én de ontgiftende werking, blijven ze wel prikkelbaar. Bij overmatig gebruik zou het bijvoorbeeld kunnen dat de nieren overprikkeld raken en dat wil je uiteraard voorkomen. Volg jouw detoxkuur met brandnetelthee dan ook nooit langer dan vier weken.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *