Brandnetelthee en bloeddruk

Om hart- en bloedvaten gezond te houden is het belangrijk dat de bloeddruk goed is. Een langdurige hoge bloeddruk die niet behandeld wordt kan vervelende klachten geven. Deze klachten worden niet snel opgemerkt, denk aan: hoofdpijn, vermoeid, rusteloos zijn, misselijkheid en wazig zien. Een hoge bloeddruk kan uiteindelijk schade aanrichten aan de organen omdat er continu druk staat op de vaten. Brandnetelthee kan hier ondersteuning in bieden. Maar wat is precies de relatie tussen brandnetelthee en bloeddruk?

 Invloeden op de bloeddruk

Je eet- en leefgewoonten kunnen invloed hebben op de bloeddruk, denk aan: roken, stress, te weinig beweging, te veel alcohol, overmatig suikergebruik en te veel verzadigde vetten. Deze factoren kunnen zorgen voor een te hoge bloeddruk. Maar ook te veel koffie drinken, jojo-diëten en zoete drop kunnen hier invloed op hebben. Er zijn dus redelijk wat factoren die kunnen zorgen voor een hoge bloeddruk. Een gezondere levensstijl wordt daarom aangeraden.

Medicijnen of natuurlijke middelen?

Bij een hoge bloeddruk wordt er vaak gekozen voor medicijnen die de bloeddruk kunnen verlagen. Medicijnen kunnen nare bijwerkingen hebben en kunnen op langere termijn je organen beschadigen, dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn er ook een aantal natuurlijke middelen die kunnen helpen om de bloeddruk te verlagen. Deze middelen, denk aan kruiden, supplementen en gezonde voeding zijn natuurlijk, brengen geen schade aan het lichaam en hebben geen bijwerkingen. Integendeel, ze hebben vaak meerdere gezondheidsvoordelen! Een natuurlijk product is dus stukken beter voor de gezondheid dan medicijnen.

Brandnetelthee en bloeddruk

Een van die producten – in dit geval een kruiden – is de brandnetel. Deze plant heeft namelijk helende krachten, het kan helpen bij verschillende gezondheidsproblemen. Ook als je last hebt van een hoge bloeddruk kan de brandnetel helpend zijn. Je kunt van brandnetel eenvoudig een kruidenthee maken. Brandnetelthee wordt voornamelijk gedronken door mensen met gezondheidsklachten of mensen die bewust zijn van de gezondheidsvoordelen van brandnetelthee. Het regelmatig drinken van brandnetelthee kan je al helpen om de bloeddruk te verlagen. Daarnaast stimuleert brandnetelthee de bloedsomloop en heeft het een reinigende werking.

Brandnetelthee en bloeddruk staan dus zeker met elkaar in verbinding. Een gezondere levensstijl met daarbij regelmatig een kopje brandnetelthee kan een gunstige uitkomst zijn voor je gezondheid en de bloeddruk verlagen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *