Brandnetelthee voor je huid

Brandnetel. Vaak krijgen mensen direct een negatief gevoel bij deze plant doordat het gezien wordt als onkruid en omdat je jezelf er lelijk aan kunt bezeren. Dat is echter maar de halve waarheid over dit kruid. Er wordt namelijk ook thee van gemaakt. Brandnetelthee is ontzettend lekker, maar daarnaast ook erg gezond. Voor je huid bijvoorbeeld!

Goed voor je huid

Duizenden mensen proberen dagelijks op talloze manieren voor hun huid te zorgen. Je kunt dure zalfjes in de winkel kopen of een crème aanschaffen die je meerdere keren per dag aan moet brengen op de huid. Met brandnetelthee kun je echter ook gewoon op een natuurlijke wijze voor je huid zorgen. Zo werkt de thee ontstekingsremmend en is het in talloze opzichten goed voor je huid. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de zuivering van je huid sneller en eenvoudiger in zijn werk gaat. Wist je dat de ingrediënten van brandnetelthee ook goed zijn voor de werking van je nieren? Dat lijkt niet direct invloed te hebben op je huid, maar dat is wel degelijk het geval. Hierdoor is het voor je nieren namelijk eenvoudiger om schadelijke stoffen af te scheiden. En dat zorgt er vervolgens weer voor dat je huid er veel gezonder en stralender uit gaat zien.

Brandnetelthee tegen eczeem

Eczeem is een veel voorkomend huidprobleem. Alleen al in Nederland hebben zo’n miljoen mensen met regelmaat last van eczeem. Als natuurlijk middel tegen eczeem kun je brandnetel gebruiken. Brandnetel bevat vitamine A, B én C! Dat zorgt er niet alleen voor dat afvalstoffen in je lichaam eenvoudiger verdreven worden; het blijkt ook nog eens een erg effectief middel tegen eczeem te zijn.

Andere voordelen

Heb je wel eens last van zweertjes, Psoriasis of andere huiduitslag? Ook dan kan het gebruik van brandnetelthee zeer goed werken. Tot slot blijkt thee van dit kruid ook nog eens een zeer effectief middel te zijn tegen acne. Geen allerhande wondermiddeltjes, doktersbezoeken en dure zalfjes meer om je puistjes te bestrijden, maar gewoon brandnetelthee drinken. Je zult het resultaat snel genoeg merken!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *