Is brandnetelthee gezond?

De brandnetel wordt als vervelend onkruid gezien wat erg kan prikken en jeuk kan veroorzaken. Het staat veelal naast wegen, in sloten en in bossen. Echter heeft dit onkruid ook enorm veel positieve eigenschappen. In de middeleeuwen werd brandnetel al gebruikt tegen reumatische klachten. Ook in de huidige maatschappij wordt steeds vaker brandnetelthee gedronken om gezondheidsklachten te verminderen. Er wordt gezegd dat brandnetelthee gezond is. Maar waarom is brandnetelthee eigenlijk zo gezond?

Brandnetelthee is goed voor je huid

Omdat brandnetelthee hoge percentages foliumzuur, B2, B5, calcium, zink, zwavel en silicium bevat heeft het een positieve werking op de huid. Het kan daardoor acne, eczeem en steenpuisten voorkomen. Daarnaast gaat het een vette huid en vettig haar tegen. Om je huid en haar goed te verzorgen heb je dus niet perse dure verzorginsspullen nodig. Regelmatig brandnetelthee drinken kan je huid en haar voldoende ondersteuning bieden.

Brandnetel tegen hooikoorts

Hooikoorts kan erg vervelend zijn en het kost enorm veel energie. Je wil hier het liefste zo snel mogelijk vanaf. In plaats van medicijnen die worden voorgeschreven door de huisarts, kun je beter kiezen voor regelmatig een paar kopjes brandnetelthee. Brandnetel heeft een immuunversterkende werking. Dit komt door de vele soorten vitaminen die in de brandnetel plant zitten, zoals: vitamine A, C, B2, B5, B11, E en K. Maar dat is niet het enige, er zit ook nog biotine, eiwitten, looistoffen en nog een heel aantal fytonutriënten in. Dit zijn bestanddelen van de plant die een positief effect hebben op de gezondheid.

Goed voor de botten en nagels

Als je veel last hebt van zachte, broze nagels en osteoporose wordt het gebruik van brandnetelthee aangeraden. Boron, een stofje uit de brandnetel plant compenseert het calciumverlies. De combinatie van de stofjes, zink, boron, zwavel silicium en calcium is extra goed voor de botten. Je kunt je botten, kraakbeen en nagels dus eenvoudig sterker maken met het gebruik van brandnetelthee.

Het verbetert de spijsvertering

Voor mensen die last hebben van maag- of darmklachten, misselijkheid, lever- en/of gal aandoeningen is brandnetelthee een goed medicijn. Deze klachten kunnen komen door een slecht werkende spijsvertering. Brandnetel kan de spijsvertering stimuleren waardoor klachten rondom het spijsverteringskanaal kunnen verminderen. Ook tegen obstipatie helpt brandnetelthee goed.

Is brandnetelthee gezond?

Er kan dus wel geconcludeerd worden dat brandnetelthee gezond is. Het heeft een positieve werking op het menselijk lichaam en kan tegen veel verschillende gezondheidsklachten worden gebruikt. Ook om een goede gezondheid in stand te houden kan brandnetelthee preventief gedronken worden.
Dit onkruid wat in eerste instantie misschien als vervelend wordt ervaren heeft dus enorm veel goede eigenschappen en is absoluut gezond.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *