Is brandnetelthee vochtafdrijvend?

Vochtophopingen in het lichaam  kunnen erg storend zijn, je kunt er veel last van hebben en het ziet er erg vreemd uit. Meestal hoopt vocht zich op in de voeten en enkels of in de handen. Om hier vanaf te komen worden er vaak medicijnen voorgeschreven zodat het vocht wordt afgedreven. Maar steeds vaker wordt er gekozen voor een gezond medicijn zoals brandnetelthee. Maar werkt het wel? Is brandnetelthee vochtafdrijvend?

Belangrijke stoffen stimuleren de vochtafdrijving

De brandnetel bevat belangrijke stoffen als: vitamine C, provitamine A, foliumzuur, flavonoïden, ijzer, magnesium en kiezelzuur. Deze stoffen zorgen er niet alleen voor dat het bloed wordt gereinigd maar ook stimuleren ze de vochtafdrijving. Veel mensen gebruiken tegenwoordig brandnetelthee als ze veel vocht vasthouden met vrijwel altijd een positief resultaat. Er kan dus gesteld worden dat brandnetelthee vochtafdrijvend is.

Brandnetelthee reinigt de nieren

Brandnetelthee zorgt ervoor dat de nieren worden gereinigd, het is wel belangrijk om ter compensatie genoeg water te drinken. Om te voorkomen dat de nieren gaan ontsteken door onvoldoende vocht. De nieren reguleren het vochtbalans, het is dus belangrijk dat deze goed werken.

Blaasproblemen

De brandnetel kan ook worden gebruikt bij blaasproblemen zoals een blaasontsteking. Bij een blaasontsteking houdt het lichaam ook vaak vocht vast. Door regelmatig brandnetelthee te drinken kan de kans op bacteriën in de blaas worden verminderd. Waardoor je dus ook een risico om vocht vast te houden kunt vermijden.

Vergrote prostaat

Mannen hebben op latere leeftijd een grotere kans op een vergrote prostaat. Dit kan erg pijnlijk zijn en als er te lang niets aan wordt gedaan kan het zelfs ontwikkelen tot prostaatkanker. Een vergrote prostaat kan erg veel ongemakken met zich meebrengen, het kan er voor zorgen dat je meerdere malen per nacht uit bed moet om te plassen. Het plassen kan door een vergrote prostaat moeilijker en pijnlijk zijn. Brandnetelthee kan hierbij ondersteuning bieden omdat het vocht daardoor gemakkelijker wordt afgedreven.

Dus, is brandnetelthee vochtafdrijvend?

Ja, dat mag wel duidelijk zijn. Door regelmatig brandnetelthee te drinken help je je lichaam om eenvoudiger vocht af te drijven. Hierdoor zie je er automatisch weer wat slanker uit en je zult hierdoor weer wat beter in je vel zitten. En dat door heel eenvoudig brandnetelthee te drinken! Ideaal toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *