Kun je brandnetelthee drinken als je zwanger bent?

Na een lange dag is niets zo comfortabel als even zorgeloos ontspannen met een kopje thee. Althans, tenzij je zwanger bent. Sommige theesoorten zijn namelijk ongeschikt voor zwangere vrouwen, terwijl andere theevarianten juist ideale bronnen zijn voor alle benodigde vitaminen en mineralen. Ook kan je sommige zwangerschapsproblemen, zoals ochtendziekte of constipatie met een kop thee verergeren of juist verzachten. Brandnetelthee behoort tot de goede theesoorten voor zwangere vrouwen, maar er zijn wel enkele aandachtspunten waar je als zwangere vrouw bij deze theesoort op moet letten.

Brandnetelthee zit boordevol vitaminen en mineralen

Brandnetelthee zit niet alleen boordevol vitamine C, maar bevat ook volop vitamine A en vitamine K. Daarnaast bevat deze theesoort kalium, ijzer, magnesium en calcium. Wanneer je in verwachting bent, is het extra van belang om voldoende van deze vitaminen en mineralen in te nemen. Vooral het binnenkrijgen van voldoende ijzer is belangrijk tijdens een zwangerschap. De ijzer zorgt namelijk voor een goed zuurstoftransport in je eigen lichaam én in dat van je nog ongeboren baby. Verloskundigen controleren daarom regelmatig het hemoglobinegehalte van zwangere vrouwen aan de hand waarvan kan worden vastgesteld of de ijzerinname voldoende is. Is dit niet het geval, dan kan het drinken van meer brandnetelthee uitkomst bieden.

Vermijd de wortels en geniet met mate in het eerste trimester

Hoewel het drinken van brandnetelthee aan zwangere vrouwen wordt aangeraden, is het wel belangrijk dat je hier niet in overdrijft. De thee kan namelijk stimulerend werkend op de baarmoeder, wat je vooral in het eerste trimester wil vermijden. Doorgaans worden twee kopjes brandnetelthee per dag aanbevolen. Voorts is het belangrijk dat de thee is gemaakt van de bladeren van brandnetels, dus niet van de wortels. Op de verpakking lees je of de thee van brandnetelbladeren of brandnetelwortels is gemaakt. Uiteraard kan je met met gedroogde brandnetelbladeren ook je eigen brandnetelthee maken.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *