Waar is brandnetelthee goed voor?

Brandnetel ken je vooral als plant die prikt en rode vlekken op de huid achterlaat. Maar wist je ook dat brandnetelthee heel gezond is? Tijdens het koken worden de zuren uit de planten getrokken en komen alle positieve stoffen uit de netels naar boven. Je vindt hier alvast een paar gezondheidsvoordelen van deze zo bekende plant.


Brandnetelthee is goed voor haar en huid

Brandnetelthee revitaliseert de huid. Het bestrijdt psoriaris, eczeem en huiduitslag. Bij jongeren helpt het acne te voorkomen. Deze vernieuwende werking geldt ook voor de hoofdhuid. Hierdoor krijg je minder haaruitval en wordt de haargroei zelfs gestimuleerd. Je haar krijgt een gezonde glans.

Zuiverend voor het bloed

Brandnetels bevatten veel vitamine A en C en helpt het lichaam om kalk en ijzer op te nemen. Dankzij dit ijzer heeft brandnetelthee evenveel bloedzuiverende eigenschappen als spinazie. Medisch onderzoek wijst uit dat brandnetelthee niet alleen het bloed zuivert maar zelfs bloedstelpend is. Bij bloedarmoede zorgt deze thee ervoor dat er opnieuw rode bloedcellen worden aangemaakt en dat de bloedarmoede beperkt of zelfs genezen wordt.

Brandnetelthee voorkomt allergieën

Het is medisch bewezen dat brandnetelthee ideaal is tegen hooikoorts. Het werkt zowel preventief als genezend. Indien je last hebt van allergische reacties op bepaalde voedingsstoffen, dan kan het drinken van brandnetelthee deze reacties helpen te verzachten of zelfs te neutraliseren.

Uitstekend voor een volledige zuiveringskuur

Naast de bovengenoemde stoffen bevat brandnetel ook anti-oxidanten en diverse mineralen. Als je één of twee keer per jaar een kuur van brandnetelthee doet, zul je dit merken in je weerstand. Je bent minder snel vermoeid, wat resulteert in een gezonde slaap, wat op zijn beurt weer ten goede komt van de algemene gezondheid. Je huid zal er stralend uitzien, wat dan weer bevorderlijk is voor je algemene zelfbeeld en je morele gezondheid.

Als besluit mag je gerust stellen dat brandnetelthee een positieve invloed heeft op zowel je morele als je fysieke gezondheid. Drink je deze thee regelmatig, dan merk je na korte tijd het verschil. Het is trouwens met andere smaken van thee te combineren. Dus zelfs al vind je de smaak niet zo lekker, je kunt het vanaf nu toch opnemen in je dagelijkse eet- en drinkgewoontes. Succes gegarandeerd!

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *