Brandnetelthee en acne

Iedereen heeft wel eens last van acne, in de volksmond ook wel bekend als puistjes. Voornamelijk jongeren rond de pubertijd kunnen overmatig last krijgen van jeugdpuistjes, dit heeft te maken met hormonale veranderingen. Ook volwassenen kunnen nog last hebben van acne, de oorzaak hiervan is vaak verkeerde voeding, stress of weinig slaap. Acne komt voor op lichaamsdelen waar veel talg wordt geproduceerd, zoals het gezicht, de schouders en de rug. Het kan erg storend zijn en meestal wil je er ook snel weer vanaf. De meest eenvoudige en gezonde manier om van acne af te komen is met brandnetel thee.

Medicijnen en zalfjes

Er zijn verschillende medicijnen die voorgeschreven worden om acne te verminderen, echter heeft dit vaak een schadelijke werking op het lichaam. In drogisten zijn verschillende zalfjes en lotions verkrijgbaar om de huid te verzorgen, ook scrubgel en gezichtsmaskers worden gebruikt om de huid diep te reinigen wat het huidoppervlak wat rustiger kan maken. Hierbij wordt de huid gereinigd van buitenaf.

Reinigen van binnenuit

In plaats van het reinigen van buitenaf, kun je ook kiezen om je lichaam van binnenuit te reinigen. Brandnetelthee is hiervoor het perfecte middel omdat het veel stoffen bevat die goed zijn voor je huid, zoals: zink, fosfor, calcium, ijzer, vitamine C en kalium. Deze stoffen werken bloedzuiverend wat een positieve werking heeft op de conditie van de huid. Brandnetelthee stimuleert het genezingsproces van de huid, het stimuleert de totale doorbloeding van het lichaam en werkt bloeddrukverlagend. Drink per dag 1 tot 3 koppen brandnetelthee en acne zal zoetjes aan verminderen. Ook de ontgiftende werking van brandnetelthee heeft een positief effect op de huid.

Biologische brandnetelthee

Om optimaal te profiteren van de voordelen van brandnetelthee wordt aangeraden om te kiezen voor de biologische variant omdat deze vrij is van bestrijdingsmiddelen. Je kunt natuurlijk ook zelf de natuur in gaan om brandnetels te plukken, kies dan wel voor een rustige plek, waar niet continu auto’s langs rijden. Voor één kop thee heb je ongeveer 30 gram brandneteltoppen nodig. Jonge brandnetels hebben de meeste geneeskrachtige eigenschappen.

De gezondste én goedkoopste manier

De middeltjes om acne te verminderen zijn vaak erg prijzig en er zitten stoffen in die schadelijk kunnen zijn voor de huid, terwijl brandnetel thee juist erg gezond is. Niet alleen voor je huid, maar ook voor de gezondheid in het algemeen. Drink per dag een paar koppen brandnetelthee en acne zal zichtbaar minder worden, het is de meest gezonde en de goedkope manier om van acne af te komen.

 

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *